100 jaar Slijkhuis Interieur Design

1 mei, 2022

In een familiebedrijf van Slijkhuis ben je allemáál een beetje familie van elkaar. Het hele team is dan ook trots dat ze nu al 100 jaar mensen woongeluk hebben mogen bezorgen. “We bedanken al onze klanten daarvoor met heel ons hart. En we doen graag een belofte cadeau: ook in de toekomst blijven we mooie interieurs voor jullie maken”, zo zegt Eric Slijkhuis.

Waar het begon

Het begon allemaal bij opa Gerard Slijkhuis. In mei 1921 startte hij een meubelproductiebedrijf en groothandel. De kwaliteit maakte zijn meubels al snel tot een succes. Zo werd zijn vernieuwende rookfauteuil met verstelbare rugleuning enorm populair. In 1972 gingen de zaken zo goed dat vader Jan een showroom opende in het pand van coöperatie De Dageraad in de Jonenstraat, waar ze nog steeds zitten. Van groothandel werden ze een woonwinkel. “Mijn ouders hielpen hun klanten heel zorgvuldig en verkochten alleen hoogwaardige meubels. Het bezorgde hun zaak een uitstekende reputatie. Ondertussen stond ik zelf al op mijn zesde armleuningen te schuren in de fabriek en wist welke studierichting ik zou kiezen.”

MEER OVER SLIJKHUIS

Eind jaren 80 loste Eric zijn ouders af. Een nieuwe generatie, een nieuw elan: ze gingen helemaal over op hedendaags woondesign en interieurarchitectuur. Inmiddels zijn ze ook letterlijk in een nieuwe eeuw beland. Een digitale eeuw. “Dat biedt gemakken, maar ook keuzestress en behoefte aan meer service. We merken dat mensen sterker dan ooit verlangen naar persoonlijk overleg met betrokken vakmensen. En naar meubels en materialen die je kunt zien en voelen. Dat kan bij ons in een inspirerende en gastvrije sfeer. Hoe de technologie zich ook verder ontwikkelt, zelfs in de toekomst gaan we niet wonen in een virtueel huis. De tastbare en persoonlijke ervaring en het totale ontzorgen zullen we bij Slijkhuis daarom alleen maar nóg beter en completer maken.” Daarmee zijn ze al begonnen toen Slijkhuis Het Fundament startte als architectenbureau binnen het pand. Zo kunnen ze alles aanbieden, van een nieuwe bank tot een compleet nieuw, duurzaam huis. Op deze manier blijven zij werken aan de toekomst van het wonen, en van hun klanten.

Enthousiast aan het werk

Ook na honderd jaar zijn ze bij Slijkhuis nog altijd even enthousiast en bevlogen met hun vak bezig. “Het is een fantastische uitdaging om via het wonen te helpen om de wereld niet alleen mooier maar ook beter te maken. Wat ons hele team betreft is de essentie van verduurzaming: minder consumeren.” Dat betekent dat zij zich focussen op hoogwaardige materialen en producten die bewust zijn geproduceerd en lang meegaan. Men merkt dat dit ook bij hun klanten enorm leeft. Het verduurzamen van het huis benutten deze klanten vaak om meteen ook het interieur te vernieuwen met gezonde, verantwoorde, recyclebare, energiezuinige en eerlijke producten.

Artikel delen via:

De winkels

Ontdek welke woondesignwinkel bij jou in de buurt het Origineel-keurmerk draagt.

MAGAZINE

Eén keer per jaar geeft Het Origineel een eigen tijdschrift uit. Behalve onweerstaanbaar design, interessante interviews en lekkere recepten staat er ook altijd een mooie citytrip of reis in. In de nieuwe editie geven we je de beste adressen in Puglia, Italië. Haal het magazine gratis op bij de woondesignwinkel bij jou in de buurt!