7 unieke kenmerken van een echte designklassieker

31 oktober, 2018

Designklassiekers. Zó herken je ze.

1: Tijdloos

Een echte designklassieker is tijdloos. Trends komen en gaan, maar de designklassieker overleeft ze allemaal met dank aan een uitstraling die alle generaties aanspreekt. De designklassieker gaat daardoor harmonieus op in elk denkbaar interieur.

 

2: Een standaard

De designklassieker is een standaard binnen zijn soort. Hij bepaalt de norm en is het grote voorbeeld waar nieuwere designs mee worden vergeleken.

 

3: Vaak nagedaan

De designklassieker is vaak geïmiteerd maar nooit geëvenaard. De impact van de designklassieker is door de jaren heen zo groot geworden, dat je elementen terugzien in latere designs.

 

4: Simpel

Veruit de meeste designklassiekers blinken uit door hun eenvoud. De Drop van Arne Jacobsen, de modeled plastic chair van de gebroeders Eames en de Grand Repos van Citterio hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: ze zijn allemaal opvallend ongecompliceerd.

 

5: Herkenbaar

De echte designklassieker heeft geen introductie, naambord of toelichting nodig. Je herkent hem overal, zelfs in de volste showroom ter wereld.

 

6: Een kind van hun tijd

De echte designklassieker is weliswaar tijdloos, maar is absoluut niet los te denken van de periode waarin hij is gemaakt. Hij reflecteert de tijdsgeest en juist dat is wat de designklassieker zijn bijna mystieke charme geeft.

 

7: Baanbrekend innoverend… omdat het nodig was.

De designklassieker is gemaakt omdat het móest. Omdat hij er nog niet was. Designklassiekers hebben daarom allemaal met elkaar gemeen dat ze destijds baanbrekend innoverend waren.

 

Artikel delen via:

De winkels

Ontdek welke woondesignwinkel bij jou in de buurt het Origineel-keurmerk draagt.

MAGAZINE

Eén keer per jaar geeft Het Origineel een eigen tijdschrift uit. Behalve onweerstaanbaar design, interessante interviews en lekkere recepten staat er ook altijd een mooie citytrip of reis in. In de nieuwe editie geven we je de beste adressen in Puglia, Italië. Haal het magazine gratis op bij de woondesignwinkel bij jou in de buurt!