Design komt deze week tot leven in Eindhoven

23 oktober, 2019

De Dutch Design Week is in volle gang. Tot en met zondag ontdek je in Eindhoven de nieuwste trends op het gebied van design, fashion en sustainability.

Voor veel designliefhebbers is het één van de hoogtepunten van het jaar: de traditionele Dutch Design Week. Verdeeld over meerdere locaties in Eindhoven laten fabrikant ten en topdesigners zien wat zij verstaan onder eigentijdse ontwerpen.

Gedurende de week kun je deelnemen aan meer dan vierhonderd exposities, lezingen en presentaties. Bij de programmering is een uitstekende balans getroffen tussen de visie van de gevestigde orde als de frisse blik van aanstormende talenten van bijvoorbeeld pas-afgestudeerde fashionprofessionals.

Duurzaamheid als belangrijk onderwerp

Het thema ‘sustainability’ loopt als een rode draad door de designweek heen. En dat snappen wij ook wel. In deze tijden van stikstofuitstoot en global warming kan geen enkele fabrikant het zich veroorloven om te werk te gaan zónder oog voor zijn of haar omgeving.

Een speciale expositie (de hele week in het Innovation Powerhouse) laat bezoekers zien hoe de in Eindhoven aanwezige fabrikanten met het thema duurzaamheid omgaan.

De expositie toont de huidige trend tot duurzaamheid in al zijn facetten: de keuzes die fabrikanten maken, de manier waarop het publiek geïnformeerd wil worden en de wijze waarop topdesigners anno nu laten zien dat herbruikbare materialen niet ten koste hoeven te gaan van stijl en esthetiek.

De Dutch Design Week is tot en met zondag in Eindhoven. Het programma en informatie over de ticketverkoop staat op ddw.nl.

Artikel delen via:

De winkels

Ontdek welke woondesignwinkel bij jou in de buurt het Origineel-keurmerk draagt.

MAGAZINE

Eén keer per jaar geeft Het Origineel een eigen tijdschrift uit. Behalve onweerstaanbaar design, interessante interviews en lekkere recepten staat er ook altijd een mooie citytrip of reis in. In de nieuwe editie geven we je de beste adressen in Puglia, Italië. Haal het magazine gratis op bij de woondesignwinkel bij jou in de buurt!