De Gelderland Allure, een betaalbare jubileumbank

1 februari, 2019

Het is bijna onvoorstelbaar, maar komend jaar ontwerpt Jan des Bouvrie al vijftig jaar meubels voor het meubelmerk Gelderland.
Ter gelegenheid van dit jubileum is een compleet nieuwe bankenserie ontworpen door Jan des Bouvrie onder de naam ‘Gelderland Allure’. Hét bewijs van een prachtige samenwerking.

De Betuwse bossen
Het merk Gelderland ontleent zijn naam aan kersenhout uit de Betuwse bossen. Van dit materiaal werden in 1935 de eerste stoelen gemaakt. In de jaren daarna is het design veranderd van modern en functioneel in de jaren ‘50, hoekige kubusvormen in de jaren ‘70 naar barok in de jaren ’90. In dit decennium ligt de nadruk meer op sober en strak.

Urban living
Ondanks de ontwikkeling van het design door de jaren heen staan bij Gelderland nog altijd het zitcomfort en duurzaamheid voorop. Alle meubels worden – met liefde voor het ambacht – gemaakt in een eigen fabriek in Nederland. Zo ook de nieuwe Allure-serie. Daarnaast wilde des Bouvries dat de elementen van de bank geschikt zijn voor kleinere ruimtes en in verschillende opstellingen kunnen staan.

Des Bouvries: ‘Veel mensen, en met name ook starters, wonen in ruimtes die kleiner zijn dan voorheen. Het is dan van belang dat je meubels op verschillende manieren kwijt kunt in de ruimte. Het zogenaamde ‘urban living’.

Verschillende opstellingen mogelijk
De bankenserie bestaat daarom uit een 2,5- of 3-zitsbank met daarbij los te bestellen een hoekelement met links of rechts een rugleuning. De bijbehorende poef kun je naast een zitelement ook gebruiken als voetenbankje.

Een afneembare hoes
Verder heb je keus uit verschillende soorten bekleding in diverse kleuren. En vind je na een aantal jaren de bekleding niet meer mooi of wil je het reinigen, dan kun je eenvoudig de hoes van de bank afhalen. Zo heb je voor een kleine prijs een bank met een compleet nieuwe uitstraling.

Gelderland staat voor kwaliteit
Uiteraard mag je van Gelderland verwachten dat het kwaliteitsmeubelen levert. Zo is de romp van de bank gemaakt van massief beukenhout en zit er nosagvering in de zitting. De veer is elektrisch gehard wat betekent dat het jaren meegaat zonder aan kwaliteit in te boeten. Verder is de zitting en de rug opgebouwd uit koudschuim. Dit geeft een stevige zit die jarenlang goed blijft.

Betaalbaar design
Niet onbelangrijk is dat deze jubileumbank scherp is geprijsd. Zo wordt de aanschaf van deze unieke designbank nog aantrekkelijker.

De Gelderland Allure-serie is verkrijgbaar bij onze woondesignwinkels.

Artikel delen via:

De winkels

Ontdek welke woondesignwinkel bij jou in de buurt het Origineel-keurmerk draagt.

MAGAZINE

Eén keer per jaar geeft Het Origineel een eigen tijdschrift uit. Behalve onweerstaanbaar design, interessante interviews en lekkere recepten staat er ook altijd een mooie citytrip of reis in. In de nieuwe editie geven we je de beste adressen in Puglia, Italië. Haal het magazine gratis op bij de woondesignwinkel bij jou in de buurt!