Dutch DNA Linteloo

17 december, 2021

Dutch Design is wereldwijd een klinkend begrip. Maar zo uniform als het klinkt, zo divers zijn de ontwerpers en merken onder deze paraplu. Linteloo is bijvoorbeeld Dutch design met een haast on-Hollands karakter. Naar aanleiding van de nieuwe bank Bold, ontworpen door de Italiaanse top-designer Paola Navone, ontrafelen we het dna van het succesvolle merk.

Toen Jan te Lintelo vijfentwintig jaar geleden Nederland verraste met zijn visionaire bank Easy Living, voelde hij feilloos de tijdgeest aan. De Easy Living was niet strak en gestroomlijnd, maar ultiem comfortabel op een haast nonchalante manier. Het was een bank voor het leven, in de meest brede zin van het woord. Duurzaam, maar vooral ook ontworpen om een middelpunt te zijn van het levensgenot in huis. Met royale, comfortabele meubels als de Easy Living ging Linteloo voor the feel good factor, zoals ze het zelf noemen. Dat was on-Nederlands, maar tegelijkertijd was het precies waar we hier behoefte aan hadden, getuige het warme onthaal dat de Easy Living kreeg. En getuige ook het succes van de even riante als relaxte modellen die Paola Navone toevoegde aan de collectie van Linteloo. Haar banken gaven de onderkoelde Nederlandse designinterieurs een mediterrane sprankeling. Dat begon met Jan’s New Sofa, waarover Navone aan Het Origineel vertelde: “Het is een heel uitnodigende bank waarvan je de hoes kunt wisselen als de lakens van je bed. Een bank om op te zitten, slapen, lezen, genieten, leven …”

Perfecte imperfectie
Fast forward naar het nu. Feel good is gebleven als een groot goed waar we met z’n allen naar verlangen. Maar meer dan ooit ligt de basis daarvoor thuis. Want je huis is het vaste anker in onze woelige wereld. Het is de beschutte haven waar je het goede leven kunt inrichten naar jouw behoefte. En waar je het idee durft los te laten dat alles altijd perfect moet zijn. Als je thuis deze onbekommerde gemoedstoestand kunt vinden, dan heb je de ultieme feel good factor te pakken. Bij Linteloo spreken ze in dit kader over ‘de perfecte imperfectie’. Het is een ontspannen levenshouding waar Navone ook dol op is: “Ik ga liefst op zoek naar ‘imperfecte schoonheid’ in al haar onverwachte vormen. Mijn manier van denken over design heeft veel te doen met eenvoud en handmatige imperfectie. Daarin schuilt altijd schoonheid en poëzie. Ik neem mezelf ook graag niet te serieus. In alles wat ik doe is altijd wel een vleugje ironie en plezier aanwezig.”

De nieuwe Navone
Met bank Bold is er een nieuwe Navone, die opnieuw haast achteloos aansluit op de tijdgeest. Deze bank maakt van je huis een plek die fijner, uitnodigender, behaaglijker, relaxter en comfortabeler voelt. Het ambachtelijke vakmanschap waarmee het meubel in Italië is gemaakt, behaagt zowel de blik als de tast. Je kunt er uren in doorbrengen, in goed gezelschap, met lekker eten en drinken onder handbereik. Of in je eentje, met een mooi boek. Bold bestaat uit verschillende, schakelbare segmenten die een persoonlijke opstelling mogelijk maken. Het royale ‘eiland’- element is om meteen verliefd op te worden. Het vormt de ideale afronding van de bank, maar kan ook los staan als een poef. Bold is een nieuwe Navone voor het nieuwe nu. Kijk voor meer informatie over bank Bold en andere nieuwe items van Linteloo op linteloo.com.

Het interview met Paola Navone is hier te lezen.

Artikel delen via:

De winkels

Ontdek welke woondesignwinkel bij jou in de buurt het Origineel-keurmerk draagt.

MAGAZINE

Eén keer per jaar geeft Het Origineel een eigen tijdschrift uit. Behalve onweerstaanbaar design, interessante interviews en lekkere recepten staat er ook altijd een mooie citytrip of reis in. In de nieuwe editie geven we je de beste adressen in Puglia, Italië. Haal het magazine gratis op bij de woondesignwinkel bij jou in de buurt!