De grootsten der aarde zaten op een Thonet

27 oktober, 2017

Stoelen van Thonet zijn al twee eeuwen geliefd.

Wat maakt de stoel zó bijzonder dat Johann Strauss zijn orkest liet spelen op een Thonet?

 

De geschiedenis

Het familiebedrijf Thonet staat al tweehonderd jaar voor kwaliteit en innovatie. Het buigen van massief houd was in die tijd een techniek die niemand daarvoor had uitgeprobeerd. Thonet perfectioneerde de techniek in de negentiende eeuw – het startsein voor het bedrijf zoals we die nu kennen.

 

Het immense succes

De Wiener Caféhaus Stuhl is het paradepaardje van Thonet en ging de hele wereld over. Vijftig miljoen exemplaren werden verscheept en voegen de ‘wow’-factor toe aan stijlvolle interieurs verspreid over de hele wereld.

 

De grootsten der aarde zaten op de stoel

Charlie Chaplin gebruikte de stoel van Thonet toen hij zijn wereldberoemde ‘coffee house sketch’ opvoerde. Hij is niet de enige bekende wereldburger die koos voor de authentieke kwaliteit van Thonet. Johann Strauss selecteerde voor Thonet voor zijn orkest; auteur Leo Tolstoi zat er als hij schreef en Mart Stam liet Thonet de inrichting van de wereldberoemde Weissenhof Siedlung bepalen.

 

De nieuwste modellen imponeren

De Thonet S43 werd ontworpen door Mart Stam en kenmerkt zich door een strakke vorm van het stalen buizenframe. Bijzonder detail: het meeverende frame maakt stoffering niet nodig om een optimaal zitcomfort te creëren.

Ook zijn wij erg onder de indruk van de Thonet S64, een design van Marcel Breuer. De geperfectioneerde constructie en de combinatie van buizen met hout en riet, maakt de stoel het pronkstuk van elk modern interieur.

 

Familie overleeft alles

Het familiebedrijf uit Frankenberg (Duitsland) wordt inmiddels geleid door de vijfde generatie Thonet’s. De familie overleefde economisch krappe tijde, fusies en scheidingen en bleef altijd trouw aan zichzelf en aan hun visie.

Laat je overtuigen. Bekijk de stoel op thonet.de of kom langs in de showroom van één van de bij Het Origineel aangesloten winkels.

Artikel delen via:

De winkels

Ontdek welke woondesignwinkel bij jou in de buurt het Origineel-keurmerk draagt.

MAGAZINE

Eén keer per jaar geeft Het Origineel een eigen tijdschrift uit. Behalve onweerstaanbaar design, interessante interviews en lekkere recepten staat er ook altijd een mooie citytrip of reis in. In de nieuwe editie geven we je de beste adressen in Puglia, Italië. Haal het magazine gratis op bij de woondesignwinkel bij jou in de buurt!