IMM Cologne 2017

27 januari, 2017

Afgelopen week bezochten wij de internationale meubelbeurs in Keulen en geven u hierbij een kleine impressie van de nieuwe modellen van de toonaangevende designmerken.

 

Leolux

Leolux haalde recent ontwerper Edward van Vliet in huis als ‘strategic creative director’. Dit was duidelijk te zien in de vier door hem ontwikkelde belevingswerelden: de nieuwe kleuren, materialen en patronen maar ook in de nieuwe kussens, karpetten, de poefs Amulet en de verrassende lampencollectie.

Veel aandacht kreeg het nieuwe modulaire zitprogramma Bellice, dat in veel opstellingen en uitvoeringen te zien was en clubfauteuil Cantate.

 

Label

Label introduceerde fauteuil Gustav van Peter van de Water.

Op de stand proefde je gelijk de bekende Label sfeer. Meubelen met een eigen handschrift en bekleed met leersoorten uit de unieke leercollectie. Naast de Label iconen ook veel aandacht voor de vorig jaar door Ivo en zijn vader Gerard van den Berg ontworpen bank Swoon.

 

Vitra

De Vitra presentatie viel op door de inspirerende settings met veel kleurrijke accenten. Een mooi podium voor de Vitra Home Collection van twintigste-eeuw iconen van George Nelson, Charles en Ray Eames, Isamu Noguchi en Verner Pantone in combinatie met de 2016 modellen All Plastic Chair en de Soft Modular Sofa van Jasper Morrison. Met zijn evenwichtige proporties en het ontbreken van decoratieve details toont de Soft Modular Sofa alle kenmerken van een modulaire loungebank in zijn puurste vorm.

 

Arco

Volop nieuwe kleuren en materialen in de stand, terugkomend in de meubelen maar ook in een speciale stalenwand.

Opvallende nieuwkomer was de Trestle table van Jorre van Ast, de laatste aanwinst van de local wood collectie. Met de Trestle Table vertaalt Jorre van Ast de praktische uitstraling van een schragentafel uit de werkplaats naar een krachtige tafel om aan te leven. De Trestle table vormde een mooie combinatie met de bestaande stoel Close, aangevuld met de nieuwe Close Bench van Gudmundur Ludvik.

 

Montis

Grote inspiratiebron voor de stand was de Montis fotoshoot in MOA Museum Oud Amelisweerd met o.a. historische interieurs en uniek Chinees behang. Kleuren en materialen werden prachtig gecombineerd.

Tijdens IMM lanceerde Montis de modellen Daley, Back me up, Back me up salon & lounge, More en Noach.

 

Gelderland: gedurfde kleuren en ultiem comfort

Gelderland verraste op de stand in Design Post met gloednieuwe ontwerpen: bank 7880 Embrace van Jan des Bouvrie en fauteuil 6401/Woody van Bart Vos.

Lex Pott, ontwerper van de stand heeft een eigentijds beeld neergezet met kleurvakken. In 2017 spreken kleuren enorm tot de verbeelding en stapt men af van clean en wit.

 

Linteloo

Linteloo tilde zijn presentatie in Design Post ook letterlijk naar een hoger niveau waarbij de ruimte op de verhoging alle gelegenheid bood om in een wat rustigere omgeving de collectie te bespreken, zoals bijvoorbeeld de laatste aanwinsten van de Linteloo collectie de modellen Sky en Metropolitan. Bank Metropolitan biedt een scala aan mogelijkheden en enkele verrassende details voor een maximum aan comfort.

Artikel delen via:

De winkels

Ontdek welke woondesignwinkel bij jou in de buurt het Origineel-keurmerk draagt.

MAGAZINE

Eén keer per jaar geeft Het Origineel een eigen tijdschrift uit. Behalve onweerstaanbaar design, interessante interviews en lekkere recepten staat er ook altijd een mooie citytrip of reis in. In de nieuwe editie geven we je de beste adressen in Puglia, Italië. Haal het magazine gratis op bij de woondesignwinkel bij jou in de buurt!