Leolux: vakmanschap met een snufje eigenwijsheid

19 april, 2019

Als een merk al meer dan 80 jaar bestaat, dan moet het wel kwaliteit hebben en innovatief zijn. Dit is dan ook zeker het geval bij het familiebedrijf Leolux. Aan alles bij dit bedrijf merk je dat ze met hun tijd meegaan en een uitgekiende filosofie hebben. Van het omgaan met personeel tot aan het zorgvuldig afleveren van de meubels in de winkels. Directeur Sebastiaan Sanders weet het treffend te zeggen: ‘Leolux produceert en verkoopt geen meubels, maar een merk. Klanten willen zichzelf ermee identificeren.’

Jill fauteuil                                                                                                         salontafel Coda

 

Meubels met karakter

De meubels van Leolux zijn herkenbaar aan hun duurzame kwaliteit, kosmopolitische flair en hun sublieme comfort. Samen met een snufje eigenwijsheid en ambachtelijk vakmanschap is de uitstraling van het merk Leolux compleet. Om dit aan de klant kenbaar te maken kunnen klanten een rondleiding krijgen door bezoekerscentrum Via Creandi.

Computer gestuurd snijden van het leer


Nieuwerwetse ambachtelijkheid

In de indrukwekkende fabriekshal waar Via Creandi in is gevestigd, zie je vanaf hoge, industriële loopbruggen echte vakmensen aan het werk. Met toewijding nemen ze ieder meubel afzonderlijk onder handen. De geur van net gezaagd beukenhout versterkt het ambachtelijke gevoel nog eens extra. Naast handwerk, wordt er ook gewerkt met hypermoderne machines. De machines worden aangestuurd door computers die het leer snijden. Het stikken van de naden gaat daarentegen nog ‘gewoon’ met de hand. ‘Dat blijft toch erg nauwkeurig waar ook de menselijke hand onontbeerlijk bij is’, aldus Sanders. Het siert en kenmerkt Leolux des te meer.

 

Edward van Vliet

Tekenend voor Leolux is ook de keuze voor haar ontwerpers. Het gaat hierbij niet om naam of faam, maar om de collectie en het merk Leolux de juiste uitstraling te geven. Bij de zoektocht naar een nieuwe strategic creative director kwam het bedrijf toevallig wel uit bij een bekende ontwerper: Edward van Vliet.

Edward van Vliet

 

Consistentie door samenhang

De opdracht voor van Vliet was om meer consistentie in de collectie van Leolux aan te brengen. Om dit te bereiken heeft hij vier belevingswerelden gecreëerd. Elke wereld vertelt zijn eigen verhaal en het vormt voor Leolux de basis voor het verder selecteren van nieuwe modellen, patronen, kleuren en materialen. Om de samenhang compleet te maken heeft van Vliet de collectie aangevuld met passende plaids, karpetten, tafeltjes en poefs.

 

Op internationaal niveau

De designs van van Vliet stralen zonder enige uitzondering pure klasse en elegantie uit. Het is de combinatie van warme stoffen en de zachte glans van de materialen waarmee hij tijdloze combinaties maakt. De collecties van Leolux zijn hiermee internationaal absoluut naar een hoger niveau is getild.

De collectie van Leolux wordt verkocht in een beperkt aantal Nederlandse winkels. De winkels van Het Origineel behoren hier toe. Onze verkopers zijn goed op de hoogte van de nieuwste modellen en hebben kennis van zaken.

Bank Elias, salontafel Coda en poef Capri                                                    Bank Devon, salontafel Prismo en Amulet

Artikel delen via:

De winkels

Ontdek welke woondesignwinkel bij jou in de buurt het Origineel-keurmerk draagt.

MAGAZINE

Eén keer per jaar geeft Het Origineel een eigen tijdschrift uit. Behalve onweerstaanbaar design, interessante interviews en lekkere recepten staat er ook altijd een mooie citytrip of reis in. In de nieuwe editie geven we je de beste adressen in Puglia, Italië. Haal het magazine gratis op bij de woondesignwinkel bij jou in de buurt!