MILAN DESIGN WEEK

3 april, 2017

Het is weer bijna zover, Milan Design Week 2017.
De beurs vindt plaats van 4 tot en met 9 april. Veel bezoekers komen al een dag eerder, omdat op 3 april de festiviteiten en presentaties in de rest van Milaan losbarsten.

Tijdens deze Design Week  ondergaat Milaan een volledige metamorfose. Dan staat de stad in het teken van design, nieuwe meubelontwerpen, stoffen en materialen, kleuren en patronen, cocktail party’s en diners. Alles draait om Salone del Mobile (dé internationale beurs waar het gebeurt op het gebied van interior design) enerzijds, en de Milan Design Week anderzijds.

Salone del Mobili
Gerenommeerde merken en jong talent in de wereld van interieur en design stellen hun nieuwe collectie voor aan pers en publiek. Naast de twintig hallen vol nieuwe meubelontwerpen is er extra aandacht voor verlichting, tijdens de tweejaarlijkse beurs Euroluce. De beurshallen van Rho Fiera liggen een eindje buiten de stad en zijn goed per metro te bereiken. Hier staan o.a. bekende Nederlandse merken als Artifort, Arco, Leolux en Linteloo.

 

Presentaties in de stad
De stad zelf staat bol van de presentaties. Ooit was Zona Tortona de eerste wijk waar lege fabrieken tijdens de designweek galerie werden. Nu vind je door de hele stad interessante hotspots. Andere wijken om op te letten zijn: Brera, Ventura Lambrate (veel jong talent en scholen) en sinds vorig jaar San Gregorio, in de buurt van het Centraal Station (Designersblock en Wallpaper Handmade).

Via Tortona
De oudste alternatieve plek buiten de beurs, de Zona Tortona, profileert zich zelfstandig en met veel ruimte voor jonge ontwerpers.

Montis @ Archiproducts Milano 2017
Montis presenteert de BACK ME UP family
Zona Tortona – Via Tortona 31 – Milaan
4-9 April, 10.00-21.00 uur

Ventura Lambrate / Ventura Centrale

Ventura Lambrate en Ventura Centrale laten unieke projecten en producten uit de hele wereld zien op twee verschillende locaties.

Ventura Lambrate, gelegen in de Lambrate omgeving van Milaan, start tijdens de Milan Design Week haar achtste editie. Het evenement is een hotspot en trekt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. Je vindt in deze omgeving nieuwe talenten, studio’s, ontwerpers, labels en academies uit de hele wereld.

Voor deze achtste editie is er een nieuwe toevoeging aan Ventura Lambrate toegevoegd: Ventura Centrale. Ventura Centrale vindt plaats in de pakhuizen bij het centraal station van Milaan. De pakhuizen zijn al 30 jaar afgesloten en werden ooit gebruikt als laboratoria, studio’s en depots. Ventura Centrale biedt daar nu ruimte aan merken met een internationale reputatie die op zoek zijn naar een unieke manier om hun producten te presenteren. Bij Ventura Centrale zullen onder andere Maarten Baas by Lensvelt, Salviati met Luca Nichetto en Ben Gorham en Baars & Bloemhoff te vinden zijn. Het adres van Ventura Centrale is: Via Ferrante Aporti 15, 20125, Milaan.

 


MASTERLY THE DUTCH IN MILANO PALAZZO FRANCESCO TURATI

Via Meravigli 7

Onder de titel Masterly – The Dutch in Milano presenteren Nederlandse ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven, ontwerpbureaus en -collectieven zich in het centrum van Milaan.

Voor de tweede keer gaan tijdens de Salone del Mobile de deuren open van het volledig gerestaureerde Palazzo Francesco Turati.

In de hedendaagse ruimten van het Palazzo presenteren zich Nederlandse bedrijven en topontwerpers die ambachtelijk vakwerk en goede vormgeving hoog in het vaandel hebben staan.

Tijdens de Salone del Mobile is het Nederlands paviljoen een baken van sublieme ontwerpkwaliteit, ambachtelijk vakmanschap en innovatie. Een bundeling van krachten die aandacht en publiciteit trekt. Met een museale tentoonstelling en presentaties die frapperen in het designmekka Milaan.

Dit jaar is gekozen voor het thema Mondriaan to Dutch Design.

Deelnemers zijn o.a. Leolux , Dutch Gelderland Group, De Ploeg, Ahrend, Makkum, Van Besouw, Royal Delft.

Openingstijden tijdens de Salone del Mobile 2017 (4-9 april)
dinsdag 11 – 17 (vanaf 18 openingscocktail op uitnodiging)
woensdag 11 – 22 uur
donderdag – zaterdag 11 – 19 uur
zondag 11 – 16 uur

 

SPAZIO ROSSANA ORLANDI

Via Matteo Bandello 14/16.

Voor Iedereen die van plan is Milaan te bezoeken is dit een absolute go & see! Het is de meest sprookjesachtige plek van Milaan. Een oude strikjesfabriek in de Milanese buurt Magenta is het domein van de Italiaanse designgoeroe Rossana Orlandi. Dertien jaar geleden nam ze haar intrek in de oude, stijlvolle locatie met centraal een rijk begroeide binnenplaats. Ze doopte het Spazio Rossana Orlandi, liet in rood haar initialen op de poort plaatsen en vulde het met design van aanstromend talent, vintage meubels en een galerie.
Een keer per jaar is het extra feest bij Spazio Rossana Orlandi. En dat is tijdens  de Milan Design week.

Galleria Vittorio Emanuele II
De historische winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele II werd in 1878 voltooid. Gelegen in het centrum tussen het Piazza della Scala en het Piazza del Duomo.

Hotspot in Milaan voor lunch en diner
Concept store en
 restaurant 10 Corso Como vind je op de gelijknamige straat in Milaan. Op deze straat vind je verschillende restaurants en winkels en je kunt er later op de avond goed uitgaan. Als je niet zou weten dat het echt prachtig is zou je er in eerste instantie zo voorbij lopen. Niet doen dus! Eenmaal door de poort heen kom je op een groene binnenplaats.

Artikel delen via:

De winkels

Ontdek welke woondesignwinkel bij jou in de buurt het Origineel-keurmerk draagt.

MAGAZINE

Eén keer per jaar geeft Het Origineel een eigen tijdschrift uit. Behalve onweerstaanbaar design, interessante interviews en lekkere recepten staat er ook altijd een mooie citytrip of reis in. In de nieuwe editie geven we je de beste adressen in Puglia, Italië. Haal het magazine gratis op bij de woondesignwinkel bij jou in de buurt!