MONTIS – Back me up Lounge en Salon

14 juni, 2017

Volumineuze clubfauteuil

Met de Back Me Up Lounge en Salon versie geeft Arian Brekveld een eigentijdse draai aan de volumineuze clubfauteuil. Het fluisterende ontwerp geeft je de ruimte. Zowel fysiek als in je hoofd. Waar je ze ook neerzet, ze vragen om ontspanning. De zitting en de iets opgetrokken rug bieden verrassend veel comfort, terwijl de elegante armleuningen je graag ondersteunen – ook als je op je laptop of tablet aan het werk bent.

Arian Brekveld (Apeldoorn 1968) studeerde af aan de Design Academy Eindhoven in 1995.

Na enkele jaren bij Ontwerpwerk in Den Haag te hebben gewerkt, ontwerpt Brekveld sinds 1998 zelfstandig vanuit zijn studio in Rotterdam.

Zonder dat Brekveld zijn ontwerpen overdadig vorm geeft, kenmerkt zijn werk zich door de heldere, klare lijnen. Het resultaat is een bijna sobere vormgeving met een tijdloze waarde, die mede wordt gedefinieerd door een grondig vormonderzoek en een smaakvol en intelligent kleur- en materiaalgebruik. Dit tekent Brekvelds specialiteit; een combinatie van idee en een innovatieve, vakkundige uitvoering die leidt tot de zeer aantrekkelijke, ogenschijnlijk eenvoudige en altijd heel functionele producten, die dikwijls pas bij nadere beschouwing een tweede laag; een toegevoegde waarde, blijken te bevatten.

Zijn werk behoort o.a. tot de collecties van het New York Moma, San Fransisco Moma, Boijmans van Beuningen Rotterdam, en het Stedelijk Museum te Amsterdam.

Wat is voor jou de essentie van goed design?
“Als je het als ontwerper voor elkaar krijgt om producten te ontwerpen waar iemand zo gelukkig mee is dat hij het niet in zijn hoofd haalt ze ooit de deur uit te doen, laat staan ze bij het vuil te zetten. De gebruiker moet zich aan het ding gaan hechten, het moet een dierbaar bezit worden. Dan is een ontwerp ook duurzaam.”

Wat is volgens jou de kracht van de Nederlandse meubelindustrie?
“Dat de fabrikanten zelf hun meubels maken. Daardoor kun je als ontwerper kort schakelen en heel vaak ter plekke zijn om te overleggen met de vakmensen die het ontwerp gaan uitvoeren. Dan zit ik soms letterlijk samen met de naaister achter de naaimachine om te kijken hoe we een bepaalde stiknaad voor elkaar kunnen krijgen. Bij de Nederlandse fabrikanten heeft het vakmanschap ook een lange historie, de kennis gaat echt diep.”

Artikel delen via:

De winkels

Ontdek welke woondesignwinkel bij jou in de buurt het Origineel-keurmerk draagt.

MAGAZINE

Eén keer per jaar geeft Het Origineel een eigen tijdschrift uit. Behalve onweerstaanbaar design, interessante interviews en lekkere recepten staat er ook altijd een mooie citytrip of reis in. In de nieuwe editie geven we je de beste adressen in Puglia, Italië. Haal het magazine gratis op bij de woondesignwinkel bij jou in de buurt!