De nieuwste woontrends in jouw huiskamer

19 januari, 2017

Warmte en veel groen: dat is de belangrijkste woontrend van 2017. Dus weg met lichte tinten als geel en roze: dit jaar hullen designers wereldwijd hun ontwerpen in warme en expressieve kleuren.

Hoe ga je met de interieurtrends van 2017 mee, zonder gelijk je hele inboedel te vervangen? Heel simpel. We geven vijf tips waarmee je je woonkamer in één weekend hebt gestyled volgens de allerlaatste trends.

Tip 1: Beetje verf, groot verschil.
Het mooie van verven is dat je gelijk eer hebt van je werk. In de ochtend kun je een paar potten verf halen, daarna in de middag de kwast pakken en in de avond al genieten van je nieuwe muur. Vooral de kleur Greenery doet het dit jaar goed.

Tip 2: Laat de natuur een handje helpen
Een ritje naar het tuincentrum levert gelijk resultaat op. Donkergroene kamerplanten veranderen razendsnel de accenten van je huiskamer en brengen een hoop rust in je interieur. Let bij de aanschaf even op de maximale groeihoogte: voor de meeste huiskamers is een plant met een maximale hoogte van 30 tot 60 centimeter het beste.

Tip 3: Denk om je materialen
Heb je nog kille materialen zoals plastic of keramiek in je huis? Bijvoorbeeld als bloempot of vaas? Weg ermee! In 2017 koop je vazen van messing en gekleurd natuursteen.

Tip 4: Vloerkleed met tegelmotief
Terracotta tegels worden steeds vaker gebruikt om in kille ruimtes een warm gevoel te creëren. Nu snappen we best als je echt geen zin hebt om in een weekend je huidige vloer eruit te breken, dus raden we aan om ook eens te kijken naar vloerkleden met een terracotta-motief. Zelfde uitstraling, veel makkelijker.

Tip 5: Je accessoires zijn belangrijker dan je denkt
Stoffen zoals velours en fluweel krijgen tijdens het ruwen een extra harig oppervlak. Erg mooi om te zien en een aanwinst voor je huis. Onze laatste tip is om al je kussens, gordijnen en plaids te vervangen, waarmee tot slot je huiskamer écht klaar is voor 2017!

Artikel delen via:

De winkels

Ontdek welke woondesignwinkel bij jou in de buurt het Origineel-keurmerk draagt.

MAGAZINE

Eén keer per jaar geeft Het Origineel een eigen tijdschrift uit. Behalve onweerstaanbaar design, interessante interviews en lekkere recepten staat er ook altijd een mooie citytrip of reis in. In de nieuwe editie geven we je de beste adressen in Puglia, Italië. Haal het magazine gratis op bij de woondesignwinkel bij jou in de buurt!