Tafelmaker Nico gaat nog lang niet met pensioen

21 september, 2017

Vijftig jaar. Zo lang werkt Nico Bouwhuis bij tafelspecialist Arco in Winterswijk. In een halve eeuw zag hij Arco uitgroeien van klein bedrijf tot toonaangevend specialist voor modern design. Aan een pensioen moet Nico nog lang niet denken.
“Ik zou het werk en de sfeer te veel gaan missen.”

Meubelmaker Nico begon ooit als manusje-van-alles bij tafelspecialist Arco. Al snel werd hij de rechterhand van de mensen die de machines bedienden en stapte uiteindelijk over naar de expeditie.

In die vijftig jaar zag hij het bedrijf voor zijn ogen groeien. Hij maakte drie directeuren mee en zag hoe Arco de Nederlandse markt veroverde en in héél Europa aan de weg timmerde. Op internationale meubelbeurzen in Keulen en Milaan sleepte Arco het ene na het andere compliment in de wacht. En Nico was er elke keer weer bij.

Flair en sfeer

Het geheim van het succes van Arco? Volgens Nico zit dat in de combinatie van de internationale flair en de gezellige sfeer op de werkvloer. Soms overweegt Nico om van zijn welverdiende pensioen te gaan genieten, maar zo ver is het nog lang niet: daarvoor zou hij het werk en de Arco-sfeer te veel missen.

Ook thuis is Nico omringd door zijn werk, want in zijn huis zijn de Arco-meubelen de pronkstukken van zijn interieur. Zijn favoriet is de Essenza-tafel uit 1999: een massief houden tafel met een uitgesproken vorm en een elegante stijl.

Wij feliciteren Nico

Het Origineel feliciteert Nico met zijn indrukwekkende jubileum en wenst hem nog vele mooie jaren toe bij de fantastische tafelspecialist Arco.

Vanwege Nico’s jubileum heeft Arco een bijzondere actie: de tafel Essenza is van 1 oktober 2017 tot en met 31 maart 2018 verkrijgbaar tegen een speciale prijs. Kijk voor meer over Arco op arco.nl of kom langs in de showroom van één van de bij Het Origineel aangesloten winkels.

Artikel delen via:

De winkels

Ontdek welke woondesignwinkel bij jou in de buurt het Origineel-keurmerk draagt.

MAGAZINE

Eén keer per jaar geeft Het Origineel een eigen tijdschrift uit. Behalve onweerstaanbaar design, interessante interviews en lekkere recepten staat er ook altijd een mooie citytrip of reis in. In de nieuwe editie geven we je de beste adressen in Puglia, Italië. Haal het magazine gratis op bij de woondesignwinkel bij jou in de buurt!