Trestle Table

28 juli, 2017

Trestle is het nieuwste ontwerp van Jorre van Ast

Met de Trestle Table vertaalt Jorre de praktische uitstraling van een schragentafel uit de werkplaats naar een krachtige tafel om aan te leven.

“De tafel vind ik persoonlijk een ongelooflijk interessant thema, omdat de rol van de tafel in het moderne wonen en werken steeds groter en belangrijker is geworden. Iedereen beleeft gedurende de dag allerlei momenten rond de tafel, op het werk en vooral ook thuis, zitten we er met z’n allen steeds meer omheen. Huizen hebben nu vaak één grote ruimte met een open keuken en een woongedeelte en daartussen een tafel waaraan wordt ontbeten, gewerkt, gespeeld, gelezen, gedineerd, bijgekletst en gefeest. Aan de tafel gebeurt alles, de hele dag”.

“Deze tafel is ontworpen om de functionaliteit van de
Trestle in de woonkamer te brengen”

Het solide, rechthoekige tafelblad zorgt voor een opvallend contrast met de dynamische ondersteuningen. Het lijkt bijna op de twee aluminiumbouten te zweven, hoewel het eigenlijk op schroefdraadpennen zit.

Originele schetsen.
Jorre van Ast: De bekende schragentafel diende als inspiratiebron voor de Trestle.

 

Trestle Table in hoogte verstelbaar

De tafel is gemakkelijk te verplaatsen doordat het tweedelige tafelblad steunt op het schragenonderstel van gegoten aluminium dat met de hand in hoogte verstelbaar is van 71 cm tot 78 centimeter. De breed inzetbare tafel komt goed tot zijn recht in diverse woonruimtes.

Hout om de hoek

Het eikenhout dat gebruikt wordt is afkomstig van hout uit de regio (zowel Nederland als Duitsland). Daarmee is de Trestle Table een nieuwe aanwinst voor de Local Wood collectie. Het hout wordt zorgvuldig verwerkt en de natuurlijke noesten zijn zichtbaar in het eindproduct. We willen de kwaliteiten van het hout gebruiken en imperfecties niet verbloemen. De natuur blijft zichtbaar in de meubels; dat geeft ze karakter en een eigen identiteit. Het hele proces van Local Wood wordt gerealiseerd met lokale partijen, van grondstof tot bewerking in de zagerij en de productie in eigen fabriek.

Jorre van Ast

Jorre van Ast begon in 2007 bij Arco waar hij de ontwerp- en ontwikkelingsstudio leidde. Vanaf 2011 staat het familiebedrijf onder leiding van Jorre van Ast. Hij bewaakt de gewaardeerde Arco stijl en geeft deze op zijn persoonlijke wijze invulling. De meubelcollectie, met vele bestsellers uit het verleden, wordt door hem langzaam maar zeker uitgebreid met een markante signatuur. Het streven naar innovatie en duurzaamheid blijft daarbij een belangrijke leidraad, net als een onveranderd hoog kwaliteitsniveau en het ambachtelijke meubelmakersvak.

Werkplek
“Ik ben graag in de fabriek of de studio, maar als ik op nieuwe ideeën moet komen, lukt dat niet aan een bureau. Meestal ga ik in een cafeetje zitten.”

Artikel delen via:

De winkels

Ontdek welke woondesignwinkel bij jou in de buurt het Origineel-keurmerk draagt.

MAGAZINE

Eén keer per jaar geeft Het Origineel een eigen tijdschrift uit. Behalve onweerstaanbaar design, interessante interviews en lekkere recepten staat er ook altijd een mooie citytrip of reis in. In de nieuwe editie geven we je de beste adressen in Puglia, Italië. Haal het magazine gratis op bij de woondesignwinkel bij jou in de buurt!