Unieke kwaliteitskarpetten op maat gemaakt

22 februari, 2019

Een karpet is meer dan een stukje vloerbekleding. De functies en mogelijkheden worden vaak onderschat. Maatwerk is het toverwoord. In deze blog vertellen we je waarin een karpet het verschil maakt.

 

De kracht van karpet
Wij van Het Origineel vinden dat een karpet onderdeel is van de basisinrichting van een interieur. Het is onmisbaar. Het neemt niet alleen de kille sfeer weg in een ruimte, maar dempt ook het geluid. Daarom is een karpet ook zeer geschikt voor in kantoren. Zeker als het ook nog eens te bestellen is in de kleuren van jouw bedrijf.

 

‘Een karpet doet veel meer dan een stukje vloer bedekken’

 

Een karpet als verbinding tussen meubels
Maar ook de verbinding die een karpet tussen verschillende meubelstukken brengt wordt vaak niet gezien. Zo wordt een losse verzameling meubels dankzij de toevoeging van een karpet echt één geheel. Mensen zijn vaak bijzonder verrast als ze het karpet eenmaal in hun huis zien liggen. ‘De ruimte lijkt nu veel sfeervoller en warmer. We zaten te denken aan nieuwe meubels of een nieuwe kleur op de muur, maar dit karpet maakt dat alles niet meer nodig’, zei een verbaasde klant laatst. Een karpet doet dus meer dan een stukje vloer bedekken!

 

Fabrikanten die maatwerk leveren
Millenpoort en Perletta zijn twee mooie voorbeelden van duurzame bedrijven die op maat gemaakte karpetten fabriceren.

Bij Millenpoort kun je deze ‘juweeltjes’ zelf samenstellen. Wat dacht je van een rond wollen tapijt met de meest prachtige warme herfsttinten? Of een rechthoekig van linnen gemaakt karpet met verschillende kleuren blauw die in elkaar overgaan alsof je de zee in huis haalt. Bij Millenerpoort is geen ontwerp, vorm of combinatie onmogelijk.
Naast dat ze gemaakt worden naar de wens van de klant, worden ze handgeknoopt en handgetuft door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze medewerkers worden opgeleid tot echte vakmensen. Het karpet is dus veel meer dan ‘een stukje stof’.

Ook de karpetten van Perletta zijn op maat en naar eigen wens te bestellen. Stoer of luxueus, met één of meerdere kleuren, hoog- of laagpolig het kan allemaal bij dit duurzame merk. De kleden worden gemaakt in Marokko en Nepal en voldoen aan de eisen om de werknemers daar fatsoenlijk te laten leven en werken. Zo zijn de lonen er eerlijk, de werkomstandigheden goed en worden er zo weinig mogelijk kleurstoffen gebruikt bij het verven van het garen. Juist doordat de karpetten handgeknoopt zijn, is de kwaliteit hoog. Zo wordt bij de handgeknoopte tapijten iedere pool handmatig op de juiste hoogte afgeknipt en met de hand vastgezet.

Bij deze fabrikanten ben je verzekerd dat je een uniek karpet hebt, perfect op maat en in geen enkel ander huis te bewonderen.

In onze winkels zijn diverse karpetten van Millenerpoort en Perletta te koop. Uiteraard kun je je er ook door laten inspireren om zo je eigen unieke karpet te laten knopen.

Artikel delen via:

De winkels

Ontdek welke woondesignwinkel bij jou in de buurt het Origineel-keurmerk draagt.

MAGAZINE

Eén keer per jaar geeft Het Origineel een eigen tijdschrift uit. Behalve onweerstaanbaar design, interessante interviews en lekkere recepten staat er ook altijd een mooie citytrip of reis in. In de nieuwe editie geven we je de beste adressen in Puglia, Italië. Haal het magazine gratis op bij de woondesignwinkel bij jou in de buurt!