Dé vier woontrends van nu

17 september, 2017

Woontrends

Het najaar en de winter is dé periode om de handen uit de mouwen te steken en je huis een complete make-over te geven.

De trends voor de komende periode zijn voorspeld door Lidewij Edelkoort, trend-goeroe bij uitstek. Zij analyseert trends in onze maatschappij en doet voorspellingen die wereldwijd worden overgenomen door designers en influencers.

De belangrijkste woontrends van nu op een rij.

1: Werk en privé bepalen de uitstraling

Flexibel werken is een hot item in onze maatschappij. Werk en privé lopen steeds meer door elkaar en dat bepaalt hoe we willen wonen. Een keukentafel is al lang niet meer bedoeld om alleen maar van te eten. Hij moet ook comfortabel genoeg zijn om aan te kunnen werken. Onze eisen veranderen continu en de uitstraling van ons interieur verandert hierdoor beetje bij beetje.

2: Bruin is het nieuwe zwart

De kleur zwart verliest langzamerhand zijn populariteit nu steeds meer mensen kiezen voor bruin als belangrijkste kleur. Felle kleuren worden de komende winter vooral gebruikt als accenten en wit wordt de basis van de vele kleurschema’s.

3: Uniek is in

Massaproductie maakt plaats voor maatwerk. Veel grote warenhuizen hebben het moeilijk en kopen minder groot in, terwijl kleine conceptstores juist wél het hoofd boven water houden. Ontwerpers richten zich daardoor steeds meer op het creëren van kleine oplages. Deze winter ga je merken dat geen twee huiskamers hetzelfde zijn.

4: Duurzame materialen winnen het

Designers experimenteren volop met vernieuwende materialen en bijzondere ontwerpdetails. Neem bijvoorbeeld Nature@Home, die duurzame wandbekleding maakt van kokos en hout. Of wat denk je van Desso, die momenteel werkt aan duurzame tapijten? Zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan met ontwerpers die duurzaamheid en vernieuwing met elkaar verenigen in jouw huiskamer.

Haal de nieuwste woontrends in huis

Meer inspiratie nodig? Maak een afspraak met één van de interieurarchitecten die zijn aangesloten bij Het Origineel.

Artikel delen via:

De winkels

Ontdek welke woondesignwinkel bij jou in de buurt het Origineel-keurmerk draagt.

MAGAZINE

Eén keer per jaar geeft Het Origineel een eigen tijdschrift uit. Behalve onweerstaanbaar design, interessante interviews en lekkere recepten staat er ook altijd een mooie citytrip of reis in. In de nieuwe editie geven we je de beste adressen in Puglia, Italië. Haal het magazine gratis op bij de woondesignwinkel bij jou in de buurt!