Raamdecoratie – net als slingers op een feestje

28 mei, 2020

De ramen zijn onderdeel van de basis van een interieur, samen met de wanden en de vloer. Wij kijken daarom naar het totaalbeeld. Bij onze winkels hebben we specialisten in huis die je met kennis en enthousiasme begeleiden bij de juiste keuze voor raamdecoratie.

Verborgen functies

Als eerste inventariseren we wat de verschillende functies zijn die raambekleding heeft in jouw specifieke situatie. Vaak blijken er extra mogelijkheden te zijn waar jezelf niet aan had gedacht, zoals de akoestiek van een ruimte verbeteren. Of inkijk verminderen zonder het uitzicht weg te nemen. Maar ook: bijdragen aan de isolatie en zelfs aan de beveiliging van je huis

Het ritme van de dag

De ideale raamdecoratie is flexibel aanpasbaar aan het ritme van de dag en van de seizoenen. ’s Winters, als de lampen al vroeg aan gaan, wil je te veel inkijk voorkomen, de warmte binnenhouden en voor een behaaglijke sfeer zorgen. In de zomer wil je de warmte juist weren, het zonlicht filteren en een luchtig vakantiegevoel in huis halen. Met doordachte raamdecoratie is dat allemaal in een handomdraai te regelen. Indien gewenst zelfs op afstand te bedienen.

Onzichtbaar of overrompelend

Raamdecoratie kan heel bescheiden of juist als onweerstaanbare blikvanger zijn rol vervullen. Neem de vouwgordijnen zonder baleinen, terug van weggeweest in de Sunway collectie. Dit nonchalant hangende model komt in een ingetogen, natuurlijke stof zoals een (transparante) linnen, goed tot z’n recht in landelijke interieurs en huizen met erkers. Maar ook in een modern interieur, uitgevoerd met een mooie dessinstof, als eyecatcher.

Perfect maatwerk

Er komen veel zaken kijken bij het kiezen van raambekleding, zowel esthetische als technische. Onze specialisten helpen je met het inventariseren van de situatie en zorgen voor het installeren en onberispelijk afwerken van je raamdecoratie. Het inmeten en installeren van raambekleding is een vak apart. Alleen als je dat aan een ervaren expert overlaat, weet je zeker dat alles perfect past en soepel opent en sluit. Het is een echt precisiewerk, zeker als je hebt gekozen voor verduisterende en/of isolerende raambekleding. Een centimeter te krap kan de effectiviteit al flink teniet doen.

Feest voor het oog

Mensen zijn vaak verrast door het wauw-effect, na het installeren van de raambekleding. Het verschil tussen voor en na kan namelijk echt spectaculair zijn, zowel voor het oog als voor het gevoel en comfort. Daarom vinden we het zelf altijd weer een feestje om raambekleding te komen installeren. Het is een beetje alsof we slingers komen ophangen.

Artikel delen via:

De winkels

Ontdek welke woondesignwinkel bij jou in de buurt het Origineel-keurmerk draagt.

MAGAZINE

Eén keer per jaar geeft Het Origineel een eigen tijdschrift uit. Behalve onweerstaanbaar design, interessante interviews en lekkere recepten staat er ook altijd een mooie citytrip of reis in. In de nieuwe editie geven we je de beste adressen in Puglia, Italië. Haal het magazine gratis op bij de woondesignwinkel bij jou in de buurt!